Зеленська запросила прем’єрку Латвії до нових напрямів допомоги українським дітям

Зеленська запросила прем’єрку Латвії до нових напрямів допомоги українським дітям

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська в межах робочого візиту до Латвії зустрілася з прем’єр-міністром країни Евікою Сілінею та запросила її до нових напрямів допомоги українським дітям.

Про це перша леді повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зауважила Зеленська, глава латвійського уряду особисто опікується допомогою українським дітям, зустрічається з родинами, які прибувають до країни на лікування й реабілітацію в межах співпраці «Охматдиту» та місцевого фонду «Дитяча лікарня».

За даними першої леді, лише цим шляхом Латвія прийняла вже понад 1200 українських дітей та їхніх опікунів. Понад 400 дітям з різними потребами, які прибули в країну, уже надана фінансова й організаційна допомога.

«І прем’єрка країни завжди підтримує такі заходи. Рада зустрітися з нею сьогодні в Ризі, щоб подякувати за все зроблене. І запросити до нових напрямів допомоги українським дітям, зокрема до «Коаліції девайсів», яку започаткували Міністерство освіти та науки й Міністерство цифрової трансформації та до якої приєдналася моя Фундація», – зазначила Зеленська.

Вона наголосила, що основною метою на 2024 рік є забезпечення 125 тисяч учнів і вчителів гаджетами для безпечного й безперебійного дистанційного навчання.

Також дружина Президента анонсувала свою участь у міжнародній конференції на тему «Війна Росії проти дітей».

«Тема мого нинішнього візиту до Латвії саме доля українських дітей. Тих, кого викрала та примусово вивезла до себе Росія. Завтра в Ризі відкривається міжнародна конференція на цю тему – «Війна Росії проти дітей» (Conference: russia’s War on Children). Шукатимемо нових шляхів для їхнього порятунку», – заявила вона.

Читайте також: Зеленська на сесії ПАРЄ закликала посилити боротьбу за повернення українських дітей

Зеленська нагадала, що саме прем’єр-міністр Латвії разом зі своїми литовською й естонською колегами перед Новим роком підписали новий документ, згідно з яким країни Балтії ще пильніше стежитимуть за санкціями щодо Росії.

«Завжди принципова позиція латвійських друзів обнадіює: разом відстоїмо і своїх дітей», – додала перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня з робочим візитом у Ризі перебуває віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Фото: Олена Зеленська / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-