Кремінь обговорив із військовими важливість застосування української мови в армії

Кремінь обговорив із військовими важливість застосування української мови в армії

Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь обговорив важливість застосування державної мови у Збройних Силах України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт уповноваженого.

Під час зустрічі з оборонцями зі 150-го навчального центру командування Сил територіальної оборони ЗСУ уповноважений розповів про особливості реалізації державної мовної політики, імплементацію мовного закону, діяльність секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови.

“Дехто з військових уже підготував свої скарги на нашу адресу, адже фіксують порушення й у столиці, і в багатьох регіонах півдня і сходу. Водночас домовилися про відкриття мовних курсів для військовослужбовців, які хочуть вдосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою. Радо сприятиму і в питаннях створення такої мережі і в інших військових формуваннях”, - зазначив Кремінь.

Учасники зустрічі хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Крут та всіх полеглих за Українську державу.

Як повідомляв Укрінформ, Кремінь зустрівся з головою місії Світового конгресу українців (СКУ) в Україні Андрієм Шевченком та обговорив питання популяризації української мови у світі.

Фото: mova-ombudsman.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-