Українські стартапи взяли участь у найбільшій освітній конференції світу Bett UK 2024

Українські стартапи взяли участь у найбільшій освітній конференції світу Bett UK 2024

Фото
Укрінформ
Делегація українських EdTech-стартапів під патронатом Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту вперше взяла участь у найбільшій світовій виставці освітніх технологій Bett UK.

Про це повідомив Офіс Президента, передає Укрінформ.

До української делегації, за даними ОП, увійшли вісім освітніх стартапів, відібраних із 29 конкурсних заявок, а саме: Amperia, BUKI, CASES, Elai.io, GIOS, Headway, Nanit Robot та Sensorama.

У межах заходу радниця – уповноважена Президента України з питань згаданого фонду Ольга Будник провела зустріч із командою організаторів конференції.

За словами уповноваженої, організатори Bett UK запропонували свою глобальну підтримку у вигляді партнерств по всьому світу, які можуть провести експертизу та надати окреме фінансування за важливими для відбудови країни напрямами.

Також надійшла пропозиція долучити наступного року до української делегації освітян, учнів і студентів. 

«Партнери ділитимуться досвідом використання технологій у навчальному процесі. Це визнання нашої відданості інноваціям в освіті та нашої здатності об'єднувати глобальну спільноту для розвитку», – зауважила Будник.

Зазначається, що Фондом Президента для вітчизняних стартапів була також організована окрема пітчинг-сесія на базі британської торгової асоціації TechUK. Участь в ексклюзивному заході взяли п’ять стартапів, які дістали можливість залучити додаткові інвестиції від провідних венчурних фондів Британії.

Виконувач обов’язків директора Фонду Президента Ігор Кречкевич під час свого виступу наголосив, що мета участі України у Bett UK 2024 – показати світові технологічний потенціал держави, талановитих інноваторів, які попри всі труднощі військового часу розвивають бізнес, створюють якісні й надсучасні продукти, змінюючи підходи до навчання.

«Це ще один потужний голос України на міжнародній арені, який доводить, що ми вміємо перетворювати виклики на можливості», – підкреслив він.

Читайте також: ЄС надасть €20 мільйонів на підтримку українських стартапів

За інформацією ОП, на сьогодні вже є домовленості щодо участі України у Bett UK 2025.

Як повідомлялося, Bett UK – це міжнародна конференція, яка щороку проходить у Великій Британії та вважається наймасштабнішим у світі майданчиком для презентації освітніх продуктів.

Bett UK збирає понад 30 тисяч відвідувачів з більш ніж 120 країн світу. Серед них – представники державних урядів, підприємці, освітяни й лідери технологічних галузей.

Цьогоріч Bett UK проходила 24-26 січня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-