Усім категоріям внутрішніх переселенців продовжать виплати до 1 березня - Жолнович

Усім категоріям внутрішніх переселенців продовжать виплати до 1 березня - Жолнович

Укрінформ
Усім категоріям внутрішньо переміщених осіб буде продовжено до 1 березня цього року чинні умови соціальних виплат.

Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Враховуючи певні труднощі внутрішньо переміщених осіб, особливо у зимовий період, наприклад, знайти роботу, а також іще ряд додаткових обставин, які можуть ускладнити для них перепризначення допомоги як для ВПО, ми спільно з урядом, за ініціативою Прем'єр-міністра вирішили абсолютно всім категоріям до 1 березня продовжити існуючі умови виплат», - поінформувала вона.

За словами Жолнович, місяць продовження таких виплати потребує понад 6 мільярдів гривень. «Це досить значна сума, проте ми її знайшли у своїх резервах і готові будемо всім громадянам в рамках закриття зимового періоду повністю продовжити виплати на тих умовах, які є», - підкреслила вона.

Урядовиця пояснила, що з 1 березня виплати автоматично будуть продовжені внутрішньо переміщеним пенсіонерам з низьким доходом, у яких пенсія менша за 9444 гривні. «Тобто пенсіонерам з високим доходом рівнем доходу, з високими пенсіями допомога ВПО продовжуватись не буде», - додала глава Мінсоцполітики.

Читайте також: Держава має резерв, що дозволить вчасно здійснювати соцвиплати - Жолнович

«Ми також абсолютно автоматично продовжуємо допомогу для людей з інвалідністю першої та другої груп, дітям з інвалідністю, а також для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», - зазначила Жолнович.

Водночас буде продовжено виплати для внутрішньо переміщених родин, які працевлаштувалися торік, але мають невеликий рівень доходу, тобто менш як 9400 гривень на кожного члена сім’ї.

«Так само ми будемо продовжувати допомогу тим людям, які проживають на умовно безпечних територіях, але їхні діти не ходять у садочки через нестачу місць. Тоді ми будемо вважати, що мама не працює з незалежних від неї обставин, адже змушена здійснювати догляд за своїми дітьми», - зауважила міністр.

За її словами, уряд дуже гнучко підходить до кожної категорії переселенців, враховує всі обставини, які можуть у них виникати.

Читайте також: Підприємці торік отримали ₴181 мільйон за працевлаштування переселенців

«Разом з тим наголошуємо, що всі, хто можуть працювати, мусять і мають працювати, тому що нам потрібно розвивати економіку», - резюмувала Жолнович.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та міжнародна організація ACTED розпочинають нову програму з гуманітарної підтримки постраждалого від війни населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-