Депутати пропонують спростити призначення пенсій захисникам України

Депутати пропонують спростити призначення пенсій захисникам України

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт, яким пропонується спростити призначення (перерахунок) пенсій українцям, що у період воєнного стану були призвані на військову службу і беруть участь у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони.

Як повідомляє Укрінформ, відповідний документ за реєстр. №10422 оприлюднений на сайті ВР.

Автори законопроєкту нагадують, що, згідно із законом про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, для призначення (перерахунку) пенсії відповідну заяву та інші документи слід подавати до органу ПФУ особисто або через законного представника. Заяву зі сканованими копіями документів також можна надіслати через вебпортал електронних послуг ПФУ або через «Дію» з використанням електронного підпису.

В умовах воєнного стану особи, призвані на військову службу під час мобілізації або прийняті за контрактом, об’єктивно позбавлені такої можливості.

Відтак, законопроєктом пропонується надати їм право у період дії воєнного стану подавати заяву для призначення (перерахунку) пенсії у разі посвідчення підпису особи командиром (начальником) військової частини та скріплення печаткою військової частини.

Читайте також: В Україні вже спрямували на пенсійні виплати понад ₴48 мільярдів

Як повідомлялося, уряд планує зберегти доплати військовим у розмірі 30 та 100 тис. грн упродовж періоду дії воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-