Німеччина не висилатиме українських чоловіків - депутат Бундестагу

Німеччина не висилатиме українських чоловіків - депутат Бундестагу

Ексклюзив
Укрінформ
Німеччина не буде висилати українських чоловіків призовного віку.

Про це сказав у інтерв'ю Укрінформу голова комітету в закордонних справах Бундестагу Міхаель Рот.

"Право відмовитися від військової служби закріплено в Німеччині на конституційному рівні. Тому я однозначно поділяю думку нашого міністра юстиції (Марко Бушмана – авт.): Німеччина не видворить нікого, хто може бути призваний на військову службу в Україні", - сказав депутат. 

При цьому він запевнив, що добре розуміє дискусію, яка є дуже суперечливою в українському суспільстві. З одного боку Україна намагається зберегти життя своїх воїнів, у той час як Путін постійно примусово відправляє сотні тисяч погано навчених людей на поле бою і використовує їх як гарматне м’ясо. З іншого, Україні також потрібні солдати на полі бою, щоб захистити країну.

Говорячи про українських біженців загалом, політик спростував російські наративи про те, що німці нібито втомилися від українців, які перебувають у ФРН, а це понад один мільйон людей. 

Читайте також: Україна не може примусово повернути з-за кордону військовозобовязаних - Данілов

Солідарність залишається, запевнив Рот, але визнав проблему, яка полягає в тому, що інтеграція і працевлаштування українців відбуваються не дуже добре. Парламентарій висловив задоволення, що федеральний уряд це нарешті зрозумів і хоче зменшити бюрократичні перешкоди.

Наразі в Німеччині офіційно перебуває понад 190 тисяч чоловіків віком від 18 до 60 років. 

Як повідомляв Укрінформ, Чехія не повертатиме українців призовного віку примусово на батьківщину, про що заявив міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-