Великі ТГ-канали замало роблять для збору донатів - військовий блогер

Великі ТГ-канали замало роблять для збору донатів - військовий блогер

Станція Краматорськ
Укрінформ
Маленьким телеграм-каналам складно збирати донати, а "мільйонники" для цього роблять замало.

Таку думку висловив у проєкті "Станція Краматорськ" молодший сержант Станіслав Бунятов (позивний "Осман") з 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар", автор ТГ-каналу "Говорять Снайпер".

Він пояснив, що людей чимдалі більше цікавлять ракетні обстріли та власна безпека, а не ситуація на фронті. Тому орієнтований на збори коштів для фронту ТГ-канал Бунятова важко набирає підписників, щоб допомагати військовим. "Люди відходять від донатів на фронт, їм цікава більше власна безпека. Тому ті, хто публікує ракетні обстріли, за один день додають по 180 тис. (підписників – ред.). Тому складно вибиватися, здобувати підписників, щоб допомагати хлопцям (на фронті – ред.)", – нарікає Бунятов.

За словами військового, його авторський ТГ-канал "Говорять Снайпер" (понад 140 тис. підписників) найбільше зібрав за тиждень понад 4 млн грн. Тим часом канали з мільйонними аудиторіями не можуть похвалитися такими показниками. "Вони дуже мало зборів роблять, з їхніми можливостями можна було б набагато більше закривати потреб для підрозділів. У них раз на місяць виходить збір на 2-3 мільйони (гривень – ред.). Їх динаміка і підписники дозволяють робити набагато більше", – дорікнув Бунятов.

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію критикують ті, хто не хоче воювати - військовий

Водночас він переконаний, що підписники порівняно невеликих ТГ-каналів є справді мотивованою аудиторією для допомоги фронту. "Люди зацікавлені в каналі, вони живуть зі мною немовби одним життям, фронтовим. Тому вони зацікавлені, щоб допомагати хлопцям під час моїх зборів. Я бачу, що тільки в таких авторських телеграм-каналах можна збирати нормальні донати", – наголосив Бунятов.

Яке повідомлялося, Укрінформ продовжує збір на три квадрокоптери DJI MAVIC-3 для 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-