Росіяни розганяють відео про нібито постріл у працівника ТЦК - поліція спростувала фейк

Росіяни розганяють відео про нібито постріл у працівника ТЦК - поліція спростувала фейк

Укрінформ
У Національній поліції заявляють, що відео з російських медіа про нібито постріл у працівника ТЦК під час вручення повісток є фейком.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

“Під час моніторингу поліцейські виявили у російських медіа відео тривалістю дві секунди, яке описане як момент пострілу невідомої особи у працівника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки буцім-то у ході процесу вручення повісток”, - ідеться у повідомленні.

В інформації зазначалось, що нібито саме Нацполіція опублікувала цей контент.

У Нацполіції інформують, що у ході попередньої перевірки із залученням співробітників підрозділу кримінального аналізу встановлено, що вказане відео містить ознаки підробки: на опублікованому фрагменті відеозапису не відображено характерних ознак, притаманних пострілу з вогнепальної зброї; написи на жилеті зображуваної особи нерозбірливі, імовірно, написані іноземними літерами, а працівники ТЦК СП при виконанні службових обов'язків ходять в камуфльованому одязі та без світловідбивних жилетів; “водяний знак” на відео – підробка під вотермарку НПУ, та не відповідає тій, якою маркується офіційне відео.

Читайте також: У Києві викрили блогера, який робив провокативні стріми і поширював фейки про ЗСУ

Крім того, до поліції не надходило жодних повідомлень щодо вбивства або поранення працівника ТЦК СП.

“Ворог продовжує дискредитаційну кампанію, направлену на розпалювання ворожнечі в українському суспільстві шляхом розповсюдження дезінформації”, - заявляють у поліції та закликають не поширювати інформацію російських медіа та довіряти лише офіційним джерелам.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Служба безпеки України викрила у Миколаєві фрилансерку, яка за завданням російського ГРУ поширювала антиукраїнські фейки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-