В Україні немає альтернативи мобілізації - експерт

В Україні немає альтернативи мобілізації - експерт

Лещенко запитує
Укрінформ
В Україні немає альтернативи мобілізації, країну доведеться захищати.

Таку думку в ефірі програми Укрінформу «Лещенко запитує» висловив політолог Володимир Фесенко.

“Альтернативи мобілізації немає, країну доведеться захищати. Не варто оцінювати ситуацію з мобілізацією у термінах “ресурсу”, йдеться про людей на фронті. Тут питання справедливості і чесності. Треба, щоб у цих людей було більше побратимів, щоб у нас була більша потуга на фронті”, - сказав Фесенко.

Також він зауважив, що в Україні наразі є потреба в ротації - люди, які захищають Україну з перших днів війни, повинні відпочивати. За його словами, потрібно, щоб був додатковий резерв тих, хто воює.

Політолог наголосив, що необхідно забезпечити справедливість процесу мобілізації.

На його переконання, компроміс щодо закону щодо мобілізації будуть шукати шляхом пом'якшення певних норм та прибирання непопулярних норм. Наприклад, надсилання електронних повісток тощо.

“За законопроєкт щодо мобілізації мають нести спільну відповідальність всі. І військове керівництво, і політичне керівництво. І командувач ЗСУ, і Міністерство оборони. Тут розділяти не можна. Треба розуміння, що це не Залужному, Умєрову чи Зеленському потрібно. Це спільний нагальний державний і суспільний пріоритет” - сказав Фесенко.

Читайте також: Міноборони вже підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію - Умєров

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378). Документ викликав чимало дискусій у політикумі та суспільстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-