Уряд виділив майже 40 мільйонів на покриття витрат із розміщення переселенців

Уряд виділив майже 40 мільйонів на покриття витрат із розміщення переселенців

Укрінформ
Уряд виділив майже 40 млн грн на покриття витрат за серпень-вересень 2023 року обʼєктів державної, комунальної та приватної власності, де на безоплатній основі розміщувалися внутрішньо переміщені особи.

Про це за підсумками засідання уряду в Телеграмі повідомив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

Як повідомив Мельничук, Кабінет міністрів з метою покриття витрат за серпень - вересень 2023 р. обʼєктів державної, комунальної та приватної власності, у будівлях (приміщеннях) яких у період воєнного стану на безоплатній основі розміщувалися внутрішньо переміщені особи, виділив 39 млн. 239 тис. 661 гривню.

Зокрема, центральним органам виконавчої влади передбачено 6 млн. 901 тис. 890 гривень для надання компенсації підприємствам, установам і закладам державної форми власності, які належать до сфери їх управління.

Читайте також: Шмигаль доручив областям провести аудит приміщень для проживання переселенців

Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій передбачено 30 млн. 512 тис. 355 гривень для надання додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію комунальним закладам, державним закладам освіти, що передані на фінансування з місцевих бюджетів, та закладам спільної власності територіальних громад області та району, що перебувають в управлінні обласних та районних рад; обласним державним адміністраціям (для відповідних військових адміністрацій) - 1 млн. 825 тис. 416 гривень для надання компенсації приватним закладам (крім приватних закладів освіти).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-