Силовики ліквідували масштабний канал переправлення ухилянтів за кордон

Силовики ліквідували масштабний канал переправлення ухилянтів за кордон

Відео
Укрінформ
Співробітники Держприкордонслужби, Нацполіції та Служби безпеки за силової підтримки спецпідрозділу ДОЗОР ліквідували масштабний канал незаконного переправлення за кордон чоловіків призовного віку.

Про це повідомляє ДПСУ, передає Укрінформ.

Відео: Держприкордонслужба

"9 січня 2024 року оперативні співробітники Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України спільно з працівниками Головного управління Національної поліції у Львівській області та ДВКР Служби безпеки України за силової підтримки спецпідрозділу ДОЗОР ліквідували масштабний канал організації незаконного переправлення за межі України чоловіків призовного віку на підставі підроблених документів про непридатність до військової служби", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пакет фальшивих документів під назвою «білий квиток» пропонували чоловікам на інтернет-ресурсах організатори злочинної схеми. За «зняття» з військового обліку брали по $1000.

Читайте також: За минулий рік у Тисі потонули близько 20 ухилянтів - прикордонники

Готові документи надсилали поштою.

Були проведені обшуки за 12-ма адресами в Житомирській області та м. Києві, що дозволило викрити повний механізм схеми й встановили всіх причетних осіб. Встановлено, що торік послугами ділків скористалося близько 30 осіб.

Кримінальна відповідальність загрожує не лише продавцям «білих квитків», а й їхнім клієнтам. Затримано 2-х фігурантів кримінального провадження.

Читайте також: За сприяння ухиленню від мобілізації відкриті 180 справ щодо працівників ТЦК і ВЛК - Клименко

Затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 332 КК України. Досудове розслідування триває, здійснюється дослідження вилучених в ході обшуку речових доказів.

Як повідомлялось, прикордонники минулого року виявили близько 11 тисяч чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-