Передавав дані про оборонні заводи Запоріжжя: СБУ затримала колишнього міліціонера

Передавав дані про оборонні заводи Запоріжжя: СБУ затримала колишнього міліціонера

Укрінформ
Служба безпеки України затримала колишнього підполковника міліції, який передавав Головному управлінню Генерального штабу Збройних сил Росії інформацію про заводи, що виробляють боєприпаси для важкої бронетехніки та ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

Також фігурант відслідковував у Запоріжжі місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони.

Для цього він об’їжджав місто громадським транспортом і приховано фіксував інфраструктурні об’єкти, які, на його думку, могли використовувати для базування українських військ або виробництва засобів ураження.

Правоохоронці задокументували факти розвідувально-підривної діяльності російського агента та затримали його у власному помешканні.

У зловмисника вилучили мобільний телефон, який він застосовував для фото- і відеозйомки українських об’єктів та комунікації із ГРУ.

За даними слідства, фігурантом є ексзаступник начальника відділу колишнього обласного управління МВС, який у 2014 році звільнився зі служби.

Як зазначили у Офісі генерального прокурора, за власної ініціативи підозрюваний поновив старі зв’язки з колишнім однокурсником по Харківському авіаційному вишу, а нині співробітником Міністерства оборони РФ, і запропонував свою допомогу у війні проти України.

Восени 2023 року цей агент почав активно працювати на ворога. 

Для комунікації з агресором фігурант використовував анонімний чат у месенджері, а передачу відомостей здійснював зашифрованими словами, відпрацьованими заздалегідь.

Читайте також: Мешканця Житомирі засудили на 15 років за співпрацю з ПВК «Вагнер»

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала жителя Слов’янська, який збирав інформацію про пункти базування українських комплексів ППО і реактивних систем залпового вогню, у тому числі типу M142 HIMARS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-