ДСНС підготувала до реагування на надзвичайні ситуації взимку майже 1900 одиниць техніки

ДСНС підготувала до реагування на надзвичайні ситуації взимку майже 1900 одиниць техніки

Укрінформ
Державна служба з надзвичайних ситуацій підготувала близько 1900 одиниць аварійно-рятувальної та спеціальної техніки до реагування на надзвичайні ситуації взимку.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий.

«ДСНС було підготовлено техніку до реагування на надзвичайні ситуації, зокрема, взимку. У нас підготовлено близько 1900 одиниць аварійно-рятувальної та спеціальної техніки, у тому числі понад 105 одиниць - інженерної, 1200 - пожежно-рятувальної, 350 - аварійно-рятувальної техніки і понад 200 авто підвищеної прохідності», - сказав він.

Пресофіцер зазначив, що для аварійного електроживлення об'єктів критичної інфраструктури у системі ДСНС є майже 2300 пересувних електростанцій - для того, щоб реагувати на наслідки негоди.

Крім того, за його словами, у черговому режимі зараз перебуває понад 800 одиниць техніки і більш як 1000 осіб для надання допомоги з буксирування транспортних засобів на автошляхах.

Читайте також: В Україні через похолодання зростає споживання електрики

Пресофіцер зазначив, що рятувальники, зокрема, допомогли відбуксирувати 12 карет швидкої допомоги, 6 рейсових автобусів.

«Ще 39 виїздів у нас відбувалося на прибирання повалених дерев, що було спричинено сильним вітром», - додав Хорунжий.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, він запевнив, що постраждалих працівників ДСНС внаслідок ліквідації наслідків негоди немає.

Читайте також: Ворог не атакував дронами південь країни через погодні умови - Гуменюк

«Немає (у них - ред.) ні обморожень, ні якихось проблем зі здоров'ям. Загалом ми забезпечуємо рятувальників і теплим одягом, і не тільки службовим, а й бойовим одягом. Тому таких випадків не фіксувалося», - сказав пресофіцер.

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 9 січня через несприятливі погодні умови залишалися без електропостачання 1025 населених пунктів.

Фото: Головне управління ДСНС України у м. Києві / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-