В Україні через похолодання зростає споживання електрики

В Україні через похолодання зростає споживання електрики

Укрінформ
Станом на ранок споживання електроенергії на 5,8% перевищує вчорашні показники, створюючи суттєве додаткове навантаження на електростанції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Станом на 9:00 рівень споживання на 5,8% перевищує вчорашній показник, який вже був досить високим. Причина - значне посилення похолодання. Від 0°C у п’ятницю, 5 січня, до -11°C в понеділок, 8 січня. Сьогодні, 9 січня - прогнозована середньодобова температура -15°C. Крім того, триває заживлення споживачів, знеструмлених через негоду в низці областей. В регіонах, де відновлюється електропостачання, фіксується швидкий одномоментний зріст споживання», - йдеться у повідомленні.

В «Укренерго» наголошують, що начне зростання споживання через посилення морозів створює суттєве додаткове навантаження на електростанції, які й так працюють на максимальній потужності.

Читайте також: На Миколаївщині через кригу на дротах знеструмлені близько 200 населених пунктів

«Просимо споживачів в найближчі дні особливо уважно поставитись до використання енергоємних електроприладів протягом всього дня з 09:00 до 19:00. Щоб допомогти енергосистемі працювати збалансовано в таких складних умовах, будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо», - просять в «Укренерго».

Експорт електроенергії 9 січня не здійснюється. Імпорт запланований вдень зі Словаччини та Румунії загальним обсягом 1950 МВт-год.

Як повідомлялося, станом на ранок 9 січня через несприятливі погодні умови залишаються без електропостачання 1025 населених пунктів.

Фото: ДТЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-