Stop Russian Terror: у Варшаві кілька тисяч людей вимагали від ЄС допомоги для України

Stop Russian Terror: у Варшаві кілька тисяч людей вимагали від ЄС допомоги для України

Фото, відео
Укрінформ
Близько 3 тис. людей зібралися у понеділок біля представництва Єврокомісії у Варшаві, аби закликати Європу й увесь світ активніше підтримати Україну в умовах посилення Росією обстрілів території України.

Серед головних вимог – негайне надання Києву більшої кількості зброї для захисту цивільного населення, передача Україні заморожених активів Росії у країнах Заходу, ізоляція РФ на міжнародній арені, передає Укрінформ.

“Ми організували цю акцію у зв’язку з постійними і масованими обстрілами Росією України, які вже стали найбільшими у світі. Це – терор проти цивільного населення України. У зв’язку з цим сьогодні ми хочемо звернутися до Євросоюзу з конкретними вимогами: захистити цивільних, захистити українців шляхом надання Україні протиповітряних систем оборони, літаків F-16 і зробити це негайно”,- зазначила у коментарі агентству активістка варшавського Євромайдану Вікторія Погребняк.

Акція Stop Russian Terror у Варшаві / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Вона підкреслила, що Україна захищає європейські цінності і демократію, але чомусь робить це самотужки, без підтримки ЄС, яка зобов’язана надати Києву більше зброї для захисту простих людей.

Погребняк зачитала англійською мовою звернення учасників акції до керівних органів ЄС із закликом про негайну допомогу і підтримку України, яке відразу ж передала до представництва ЄК у Варшаві.

Своєю чергою голова Об’єднання українців у Польщі Мирослав Скірка війна в коментарі агентству зазначив, що війна в Україні триває і вона набуває усе більш трагічних форм завдяки інтенсифікації ракетних обстрілів України.

З прикрістю він зауважив, що Захід поволі байдужіє до цієї трагедії. Він також наголосив, що, на жаль, Польща також перестала бути активним партнером, який підтримує Україну, а подекуди вона навіть блокує шлях України до Європи і допомогу для Києва.

“Ми сьогодні зібралися, щоб сказати: такого не може бути. Ми не для цього збираємося в Польщі з 2022 року, щоб таким чином ми це все змарнували через дивну і незрозумілу політику і минулого і теперішнього польського урядів”,- констатував Скірка.

Лідерка варшавського Євромайдану Наталія Панченко апелювала перед учасниками акції до керівництва ЄС і польської влади про необхідність передати Україні необхідну зброї для захисту цивільного населення, про негайне видворення з європейських країн російських дипломатів і про розмороження російських активів і їх негайну передачу Україні, аби країна мала за що купувати зброю і захищати цивільне населення перед постійним терором РФ.

Читайте також: У Сіднеї провели масштабну акцію на підтримку України

Підтримати Україну на акцію прийшли відомі польські громадські діячі і політики, зокрема, ексмер Варшави Марцін Свєнціцький, легендарний діяч польської “Солідарності” Збігнєв Буяк та багато інших.

Попри сильний мороз на акцію зібралося понад 2,5 тис. людей, серед яких було багато дітей. Її учасники тримали в руках українські прапори, а також власноруч підготовлені плакати з написами, на кшталт: “Стоп російському терору”, “Європа пробудися”, “Росія – терористична країна”, “Україна потребує зброї”, “Озброюйте Україну негайно” тощо. Вони скандували гасла: “Зброю – для України” тощо.

Як повідомляв Укрінформ, у Берліні кілька тисяч активістів вимагали передати Україні Taurus та іншу зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-