Суд заарештував засновника Київгуми у справі за підозрою у співпраці з Росією - джерело

Суд заарештував засновника Київгуми у справі за підозрою у співпраці з Росією - джерело

Укрінформ
Суд обрав засновнику компанії «Київгума» Антону Кравцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у справі за підозрою в постачанні до Росії тактичних медзасобів.

Про це повідомили Укрінформу джерела у правоохоронних органах.

«Суд сьогодні обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою», - зазначив співрозмовник агентства.

Джерело наполягає, що є достатньо підтверджень роботи компанії на Росію вже після початку повномасштабної війни.

«Так, попри всі заяви про патріотизм і чесний бізнес від керівництва компанії, є достатньо підтверджень роботи на Росію вже після початку великої війни. Це і інвойси, і переписка безпосередньо з клієнтами в РФ, і слова вдячності від самих окупантів. Багато цікавої інформації знайшли і в комп’ютері гендиректора Київгуми Андрія Острогруда", - сказав співрозмовник.

За його словами, хоча в компанії і заявлять, що поставляли товари тактичної медицини виключно в Естонію, насправді фірма була лише «прокладкою».

«Наприклад, директор відділу логістики Київгуми Тетяна Мисак напряму спілкується з представником російської ООО «МКТ». Так само вона пише й естонським менеджерам – мовляв, товар піде в Кронштадт, Санкт-Петербург і Москву. Усі листи – з копією на засновника української компанії Антона Кравця», - зазначило джерело.

Крім того, за його словами, окремим свідченням у цій справі є навіть пости у «ВКонтакте», де окупанти радіють, що їм на передову привозили джгути українського виробництва – на фото чітко видно коробки Київгуми та дату виготовлення.

Тому, як стверджує джерело у правоохоронних органах, «будь-які спроби захисту апелювати до патріотизму, «помсту» за невідомо що та спробу «зупинити чесний бізнес» перекриваються чіткими фактами. Доказова база у даній справі є вичерпною і суттєвою».

Читайте також: У Києві затримали ексчиновника та «політексперта», який був агентом ФСБ

Як повідомлялось, генеральний директор і співвласник Київгуми Андрій Острогруд заперечує звинувачення Служби безпеки України у здійсненні оптових поставок засобів тактичної медицини до Російської Федерації.

За його словами, Київгума з лютого 2022 року повністю зупинила співпрацю з країною-агресором, жодної поставки туди не було.

ТОВ "Київгума" займається виробництвом виробів з гуми, латексу, полівінілхлориду, термопластичного каучуку і силікону. Як підприємство повного циклу виготовляє понад 4000 найменувань продукції. Компанія належить Андрію Острогруду (20%), Роману Кравцю (40%) та Антону Кравцю (40%).

Фото: джерело у правоохоронних органах

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-