Ексгенерал СБУ Андрій Наумов вийшов із сербської в'язниці - BBC

Ексгенерал СБУ Андрій Наумов вийшов із сербської в'язниці - BBC

Укрінформ
Підозрюваний у держзраді в Україні ексгенерал СБУ Андрій Наумов, якого в Сербії засудили до року ув'язнення за відмивання коштів, вийшов на волю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Колишній посадовець СБУ вийшов з сербської в'язниці на початку грудня. Однак через розгляд апеляції на вирок в нього вилучили документи та заборонили залишати територію країни.

«Йому поки що не дозволено залишати країну та місце перебування, доки не завершиться процес апеляції», - повідомили у Високому суді міста Ніш Сербській службі ВВС.

Адвокати Наумова подали скаргу на рішення про заборону на виїзд з Сербії, аргументуючи загрозою для життя клієнта, однак суд її не задовольнив.

Зазначається, що рішення у справі Наумова про відмивання коштів сербський суд оголосив у вересні 2023 року. На той час він практично вже відбув річний термін ув'язнення. Згодом і захист, і обвинувачення подали апеляційні скарги на це рішення. Їхній розгляд триває.

Читайте також: У Києві затримали ексчиновника та «політексперта», який був агентом ФСБ

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні апеляційний суд у сербському місті Ниші підтвердив рішення Вищого суду першої інстанції про остаточну відмову у екстрадиції ексгенерала Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова в Україну.

За добу до повномасштабного вторгнення Росії в Україну Андрій Наумов виїхав за кордон. Його заарештували 7 червня 2022 року, коли він намагався потрапити з Сербії до Північної Македонії.

В Україні його підозрюють у державній зраді, у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та у шахрайстві і завданні збитків державі у розмірі понад 3,2 млн гривень.

Фото: RFL/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-