Сербський суд відмовив в екстрадиції ексгенерала СБУ Наумова

Сербський суд відмовив в екстрадиції ексгенерала СБУ Наумова

Укрінформ
Апеляційний суд у сербському місті Ниші підтвердив рішення Вищого суду першої інстанції про остаточну відмову у екстрадиції ексгенерала Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова в Україну.

Про це журналістам Балканської служби Радіо Свобода повідомили у суді, повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Це рішення юридично закріплює попередні судові вироки в Сербії щодо невидачі Наумова на запит України.

Запит на екстрадицію від України до Сербії надійшов у середині жовтня 2022 року. Сам Наумов виступав проти своєї екстрадиції в Україну, стверджуючи, що в такому випадку його безпека нібито буде під загрозою.

В Україні Наумову повідомили про підозру «у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та у шахрайстві і завданні збитків державі у розмірі понад 3,2 млн гривень.

Читайте також: Кулініч до 24 лютого знав, що росія збирається напасти на Україну – ДБР

Як повідомляв Укрінформ, Вищий суд міста Ниш засудив ексначальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова до одного року позбавлення волі за обвинуваченням у відмиванні грошей.

За добу до повномасштабного вторгнення Росії в Україну Андрій Наумов виїхав за кордон. Його заарештували 7 червня минулого року, коли він намагався потрапити з Сербії до Північної Македонії.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-