Залужний і командувачі ЗСУ привітали військових із прийдешнім Новим роком

Залужний і командувачі ЗСУ привітали військових із прийдешнім Новим роком

Відео
Укрінформ
Керівництво Збройних сил України привітало військовослужбовців із прийдешнім Новим роком.

Свої привітання військове командування України оприлюднило в соціальних мережах, передає Укрінформ.

Зокрема, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся у Фейсбуці до бойових побратимів і посестер.

«Минає 2023 рік. Ще один надскладний рік нашої боротьби за свою землю та свободу. Це був рік, коли Україна вистояла. Вистояла завдяки вам – українським солдатам і матросам, сержантам і офіцерам. Завдяки кожному з вас», – зазначив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ подякував військовим за «стійкість і самовідданість величній справі – захищати Україну». «Схиляю голову перед українськими воїнами, які загинули в боях за Батьківщину. Вони назавжди у наших серцях», – наголосив він.

За словами Залужного, 2024-ий рік легким не буде, боротьба за свободу та майбутнє українських дітей триває.

Водночас головнокомандувач ЗСУ заявив, що вірить: Сили оборони України з гідністю пройдуть усі випробування та крок за кроком продовжать наближати перемогу.

«Всіх, хто зараз у бою, на спостережному пункті, веде розвідку чи нищить ворога дронами. Хто тримає удар та завдає його у відповідь. Рідних і близьких наших воїнів. Всіх, хто вірить і допомагає Збройним силам України – з Новим Роком! Разом ми переможемо!

Читайте також: Зичу не втрачати єдності: Стефанчук привітав українців з Новим роком

Слава українським захисникам і захисницям», – підкреслив Залужний.

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський у Телеграмі закликав громадян подякувати сьогодні українським захисникам, які в окопах на всій лінії фронту стримують ворожу навалу, за можливість українцям зустріти Новий рік у теплих і світлих домівках.

«У 2022 році ми показали всьому світові нашу незламність, зупинивши та відкинувши окупантів. У 2023 році ми продовжили наближення нашої перемоги, не давши ворогові досягти успіху. Сьогодні ми продовжуємо тримати східний фронт, щоб руйнівний «рускій мір» не прийшов у Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку, Костянтинівку, Лиман, Куп’янськ та інші українські міста. Ми відкидаємо ворога та відвойовуємо українську землю за кожної нагоди, доводячи всьому світові, що можемо повернути своє», – зазначив командувач.

Він підкреслив, що свої життя за це віддали вже багато українських воїнів. «Слава і честь кожному та кожній з них», – наголосив генерал.

Сирський побажав, щоб прийдешній рік став переможним для України, щоб усі захисники та захисниці повернулися до своїх родин живими і неушкодженими, а звуки сирен повітряної тривоги й вибухів від ворожих снарядів залишилися в минулому.

«Нехай Новий рік стане роком єднання та перемоги! З Новим роком! Слава Україні!», – додав він.

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв звернувся у Фейсбуці до побратів та посестер.

Як зауважив він, рік, що минає, був непростим, але Силам оборони вдалося вистояти і продовжити рухатися вперед.

За словами Наєва, у 2023 році зроблено досить багато. Зокрема, у стислі терміни створені мобільні вогневі групи. Їхні бійці оснащені озброєнням та навчені вражати повітряні цілі.

На небезпечних напрямках кордону створені фортифікаційні споруди довготривалого користування. Встановлені десятки кілометрів мінних полів і мінованих завалів, вириті сотні тисяч метрів траншей і протитанкових ровів.

Проведена також низка навчань бійців Сил територіальної оборони, Національної гвардії України та Військово-морських сил ЗСУ.

Наєв констатував, що «наперекір усім прогнозам скептиків Україна не впала, а завзято відстоює своє історичне право на повноцінне вільне існування в цивілізованому світі».

«Ми обов’язково звільнимо окуповані території та переможно завершимо цю жахливу війну! З Новим 2024 роком! Слава Україні!», – додав генерал-лейтенант.

До побратимів і посестер у Телеграмі звернувся також командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський.

«Цього року ми пройшли через багато випробувань. Ми билися за нашу країну, за наші сім'ї та за їхню свободу», – констатував він.

За словами командувача, наступний рік не буде легшим. 2024-ий принесе нові виклики та нові битви, адже іншого шляху до перемоги не існує.

«Але об'єднаними зусиллями українського народу та його війська ми здолаємо все», – переконаний генерал.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Нового року до українців звернулися Президент Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-