Під час ракетної атаки РФ на Харків постраждали журналісти німецького телеканалу ZDF

Під час ракетної атаки РФ на Харків постраждали журналісти німецького телеканалу ZDF

Укрінформ
Під час російської ракетної атаки на Харків постраждала знімальна команда німецького телеканалу ZDF.

Про це розповіла одна з журналісток в матеріалі на сайті телеканалу, передає Укрінформ.

В момент удару вона була на п’ятому поверсі готелю «Харків Палас». Коли стало зрозуміло про влучання, побігла в підземний гараж, який служить укриттям. Там репортерка зустріла свого німецького колегу-продюсера та українську редакторку, які надавали допомогу українській перекладачці знімальної групи телеканалу. Та була поранена в холі готелю, і, як з'ясувалося пізніше, у неї зламано ребро і три хребці.

Коли всі пізніше вийшли з будівлі, побачили, що російська ракета влетіла просто в готель: вестибюль зруйнований, люстра впала, вікна розбиті.

«Дивом ми всі залишилися живі: троє з п'ятого поверху, колега в холі і колега, який був на 11-у поверсі в момент удару», - розповідає журналістка.

За словами менеджера готелю, загалом було здано 15 номерів, з них не менше десяти – журналістам.

«В Україні ми, як і більшість іноземців, ночували досі в готелях, де є укриття, але, як виявилося, в Україні немає безпечних місць», - каже журналістка.

ZDF засудила атаку на журналістів, на готель у Харкові. «Це чергова атака Росії на вільну пресу. Ми сподіваємося, що постраждалі колеги швидко одужають. ZDF продовжуватиме повідомляти про війну проти українського цивільного населення», - заявила головна редакторка телеканалу Беттіна Шаустен.

Команда ZDF зазначає, що протягом майже двох років чи не щодня повідомляла про російську загарбницьку війну в Україні: що означає для людей жити зі щоденним страхом зазнати нападу десь у повсякденному житті, вдома в ліжку чи дорогою на роботу.

«Вкотре стає зрозуміло, що Росія веде війну і проти мирного населення», - підкреслила журналістка Аліка Юнг.

Читайте також: У харківських лікарнях перебувають 13 постраждалих від атак росіян

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області внаслідок нічних російських обстрілів загинули троє людей, у Харкові загалом постраждали 28 осіб.

У Міноборони РФ заявили, що в результаті атаки на готель ліквідовано «представників головного управління розвідки та ЗС України», які, мовляв, були причетні до влучання в російському Бєлгороді.

Харків, який розташований за 40 км від кордону, зазнає чи не щоденних атак від самого початку війни 24 лютого 2022 року.

Фото: ZDF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-