Телемарафону «Єдині новини» довіряють 43 відсотки українців - КМІС

Телемарафону «Єдині новини» довіряють 43 відсотки українців - КМІС

Опитування
Укрінформ
Станом на грудень 2023 року всеукраїнському телевізійному марафону «Єдині новини» довіряють 43% українців.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

«Довіра до телемарафону «Єдині новини» продовжує знижуватися. Якщо між травнем 2022 року і жовтнем 2023 року частка тих, хто довіряє, знизилася з 69% до 48%, то до грудня 2023 року показник знизився до 43%», – йдеться у пресрелізі КМІС.

Водночас, як зазначають соціологи, до 38% зросла частка тих, хто не довіряє телемарафону (решта 19% мають невизначене ставлення). Утім, станом на зараз баланс довіри-недовіри лишається позитивним (тобто більше тих, хто йому довіряє, ніж не довіряє).

Ті, хто не довіряє Президенту Володимиру Зеленському, значно більш критичні до телемарафону. Серед тих, хто довіряє Зеленському, телемарафону довіряють 52% (не довіряють – 29%, не визначилися – 19%).

У всіх регіонах приблизно однакова кількість населення (42-44%) довіряють телемарафону «Єдині новини».

Київський міжнародний інститут соціології 4-10 грудня 2023 року провів всеукраїнське опитування громадської думки «Омнібус», до якого були додані запитання щодо довіри телемарафону «Єдині новини». Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 1200 респондентів, які мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування проводилося з дорослими (віком 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування мешкали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року). До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року (АР Крим, м. Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей), а також опитування не проводилося з громадянами за кордоном.

Читайте також: Телемарафон «Єдині новини» потрібен до кінця війни - Потураєв

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 3,2% для показників, близьких до 50%; 2,7% – для показників, близьких до 25%; 2,1% – для показників, близьких до 10%; 1,4% – для показників, близьких до 5%.

За умов війни крім зазначеної формальної похибки додається певне систематичне відхилення. Загалом у КМІС вважають, що отримані результати все одно зберігають високу репрезентативність для населення України, яке проживає на підконтрольній уряду території, та дозволяють досить надійно аналізувати суспільні настрої населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-