Шмигаль - про предмет «Захист України» у школах: уряд спрямує громадам субвенцію

Шмигаль - про предмет «Захист України» у школах: уряд спрямує громадам субвенцію

Укрінформ
Кабінет міністрів спрямує громадам субвенцію для матеріально-технічного оснащення викладання в школах предмету «Захист України».

Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час засідання уряду в середу, передає Укрінформ.

«Окремою постановою передбачаємо субвенцію громадам для матеріально-технічного оснащення викладання в школах предмету «Захист України», – зазначив Шмигаль.

Він підкреслив, що дітей вчитимуть навичкам цивільного захисту, медичної допомоги, займатимуться військово-патріотичним вихованням. "Все це забезпечить молоде покоління найнеобхіднішим багажем знань та вмінь, які потрібні в умовах надзвичайних безпекових загроз", – наголосив очільник українського уряду.

Як повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий, Кабінет міністрів виділив фінансування у розмірі понад 1,74 мільярда гривень на заходи і техніку, необхідні для оновлення навчальної дисципліни "Захист України".

За його словами, у питанні оновлення цієї дисципліни першим кроком було внесення змін до навчальної програми, зокрема, додано кілька важливих тем, у тому числі топографію, сучасні технології, керування дронами.

"Водночас цілком зрозуміло, що для якісної трансформації дисципліни недостатньо лише змінити навчальну програму. Дуже важливо змінити підхід до викладання, навчити педагогів, надати необхідне для практичного відпрацювання обладнання. Масштабна комплексна робота. Для цього сьогодні уряд виділив необхідне фінансування — понад 1,74 мільярда гривень", - зазначив він.

Лісовий розповів, що частина з цих коштів піде саме для підвищення кваліфікації педагогів, решта — передбачена для закупівель необхідного обладнання, які відбуватимуться через Prozorro Market.

Читайте також: Кабмін затвердив план заходів щодо інтегрованого управління кордонами

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого 2020 року Кабінет міністрів ухвалив постанову, відповідно до якої учні шкіл почали вивчати оновлений предмет «Захист України» замість «Захисту Вітчизни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-