Купівля-продаж авто в «Дії»: за тиждень після запуску послугою скористалися майже 1,4 тисячі людей

Купівля-продаж авто в «Дії»: за тиждень після запуску послугою скористалися майже 1,4 тисячі людей

Укрінформ
Новою послугою купівлі-продажу авто у застосунку «Дія» скористалися після її запуску 20 грудня 1377 осіб.

Про це повідомив керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік в ефірі Українського радіо, передає Укрінформ.

«Послуга стала доступна минулого тижня з вівторка на середу вночі. І наразі вже 1377 людей купили автомобілі через "Дію". Тобто відбулося 1377 операцій. Тобто це досить хороший і динамічний показник», - сказав він.

За словами Баніка, послуга спростила все, що пов'язане з покупкою, реєстрацією чи перереєстрацією авто.

«Всі знають, що таке перепродати автомобіль — завжди додаткові черги, талончики на електронну чергу, у більшості обласних центрів взагалі один сервісний центр, і там, можливо, раз на кілька тижнів ти вирвеш талончик на цю послугу, щоб приїхати в сервісний центр. А тепер це все не потрібно. Не потрібні ні робочі години сервісного центру, ні його співробітники, ні талончики. Потрібно просто, щоб було дві людини, у яких є "Дія" і "Дія.Підпис". І, звісно, щоб в одного з них був автомобіль, а в іншого бажання його придбати. Експертиза не потрібна, згідно з законодавством вона вже не обов'язкова. І відповідно обмінялися планами, грошима, автомобілем і все», - зазначив він.

Як підкреслив представник Мінцифри, техпаспорт з'явиться в "Дії" автоматично за мить.

«Якщо залишаєшся на старому номерному знаку, сів і поїхав. Якщо ні, треба буде почекати новий, який тобі надішлють поштою протягом кількох днів», - пояснив він.

Також Банік нагадав, що в застосунку і на порталі "Дія" з'явилася послуга для моряків та можливість автоматично актуалізувати дані про ФОП.

«Якщо підприємець змінив адресу чи вид діяльності, вийшов заміж і змінив прізвище, то відповідно треба актуалізувати дані. І раніше така послуга, хоч і була доступна онлайн, але не була автоматичною, тому що її обробляла людина. І за прикладом послуги відкриття-закриття ФОП, яка давно є автоматичною, ми запустили автоматичну послугу внесення змін», - зазначив він.

Своєю чергою моряки на порталі "Дія" тепер можуть подати заяву на отримання кваліфікаційних документів командного складу. Мається на увазі професійний диплом і підтвердження до нього та свідоцтво фахівця про спеціальну підготовку. І також через портал можна записатися на кваліфікаційний іспит, який можна скласти в Києві, Одесі або навіть Варшаві, підкреслив Банік.

Читайте також: У «Дії» вже працює послуга купівлі-продажу авто

«Це те, в чому було замкнене коло для моряків, і раніше завжди треба було докладати, зокрема, фінансових зусиль, щоб ці всі перевірки пройти, подати всі документи. Тепер це все на порталі "Дія" — онлайн, без чиновників, без людського фактора», - наголосив він.

Як повідомлялося, нині на порталі "Дія" доступно понад 100 послуг, а в мобільному застосунку — близько 30. У 2024 році Міністерство цифрової трансформації готує до запуску нові сервіси - освітній застосунок «Мрія», єРезидентство, єНотаріат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-