У «Дії» вже працює послуга купівлі-продажу авто

У «Дії» вже працює послуга купівлі-продажу авто

Укрінформ
У застосунку «Дія» запрацювала онлайн-послуга з перереєстрації автотранспорту – легкових автомобілів, мотоциклів та мопедів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Тепер придбати машину можна буде в кілька кліків без зайвих перевірок, «бігунків», черг на касі банку та величезної комісії — послуга перереєстрації авто доступна в «Дії». Зараз сервісом зможуть скористатися власники легкових автівок, мотоциклів і мопедів», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Застосунок «Дія» оновив дизайн

Наголошується, що для того аби придбати чи продати авто, достатньо заповнити заяву та почекати, поки вона пройде реєстрацію.

Очікується, що онлайн-сервіс зробить послугу прозорою та зменшить корупційні ризики, адже перевірка авто та користувачів здійснюється автоматично, без участі людини.

Щоб скористатися послугою, власнику транспортного засобу потрібно оформити в «Дії» заяву та поділиться QR-кодом або посиланням на договір. Після підпису покупець може обрати - залишити старий номерний знак або змінити на новий зі спеціальною серією.

Читайте також: «Мрія» та «єРезидентство»: Мінцифри анонсувало нові послуги в «Дії» у 2024 році

У «Дії» також можна замовити доставку техпаспорта й нового номерного знаку на відділення Укрпошти.

Зазначається, що послуга реалізовується Мінцифрою разом з Міністерством внутрішніх справ, Головним сервісним центром МВС, ДП «Інфотех» та АТ «Укрпошта».

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації готує до запуску у 2024 році нові сервіси - освітній застосунок «Мрія», єРезидентство, єНотаріат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-