Юрчишин не вважає за потрібне забороняти Телеграм в Україні

Юрчишин не вважає за потрібне забороняти Телеграм в Україні

Ексклюзив
Укрінформ
Питання Телеграму полягає лише в тому, які джерела будуть читати наші громадяни, який в них рівень критичного мислення та медіаграмотності.

Таку думку висловив народний депутат України з парламентської фракції «Голос», голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в інтерв’ю Укрінформу.

«Дійсно наразі триває дискусія про те, що у Телеграмі публікується велика кількість неперевіреної інформації, і його варто закрити», - зазначив Юрчишин.

Читайте також: Данілов вважає Telegram небезпечним і вразливим

Політик підкреслив, що насправді у Телеграмі публікується купа потрібної інформації для суспільства, «починаючи від сповіщення про тривоги, ботів різних компаній, наприклад Нової пошти, державних структур, які допомагають людям здобувати необхідну інформацію, і закінчуючи каналами вищих посадових осіб держави».

За словами Юрчишина, коли українське суспільство буде більш обізнане, медіаграмотне, тоді для нього не буде таких інформаційних загроз із боку РФ, адже люди не будуть вірити у все, що публікується у всесвітньому інформаційному павутинні.

Читайте також: Генштаб спростував інформацію про загибель 108 військових на Авдіївському напрямку

«Це все, як з динамітом, адже Нобель його вигадав не для того, щоб зробити зброю масового знищення, а щоб розвивати гірничу промисловість. Тому інформація - це м'який динаміт. Нею можна вбити, але водночас вона може допомогти. Питання полягає лише в тому, які джерела будуть читати наші громадяни, який в них рівень критичного мислення та медіаграмотності», - наголосив голова парламентського комітету.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат із фракції «Голос», голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин підкреслив, що якщо не вдосконалити телемарафон, наступний рік він не переживе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-