Подарував квартиру підлеглому: посадовцю Академії аграрних наук вручили підозру

Подарував квартиру підлеглому: посадовцю Академії аграрних наук вручили підозру

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру директору державного підприємства одного з інститутів Національної академії аграрних наук України за фактом відчуження за його участю квартири на користь наближеного підлеглого.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Національна поліція.

Слідством встановлено, що, порушуючи встановлену законом процедуру, посадовець підписав та видав наближеному працівнику ордер на житло.

У подальшому новий власник приватизував квартиру площею понад 60 квадратних метрів.

Таким чином, через дії посадовця з державної власності було незаконно відчужене майно на користь особи, а завдані збитки на суму понад 600 тисяч гривень.

Директору держпідприємства інкримінується вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На хабарі викрили народного депутата - «продавав» землю Академії аграрних наук

Фігуранту загрожує позбавлення волі терміном до шести років зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 грн до 17 000 грн) та без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом трьох років.

Як повідомляв Укрінформ, директора оборонного заводу викрили у спробі вкрасти чотири мільйони гривень на закупівлі запчастин для літаків Су-27.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-