Для вчителів розробили посібник «Як говорити про російсько-українську війну в школі?»

Для вчителів розробили посібник «Як говорити про російсько-українську війну в школі?»

Укрінформ
Міністерство освіти і науки розробило посібник «Як говорити про російсько-українську війну в школі? Уроки стійкості, боротьби та перемог».

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ.

Як зазначається, мета розробки — сприяти у формуванні громадянської позиції в учнів, навчити розрізняти факти і фейки, не піддаватися маніпуляціям і ворожій пропаганді.

"Учителям посібник допоможе розповісти про перебіг російсько-української війни, пояснити школярам, чому виникають війни, розвивати навички медіаграмотності", - йдеться у повідомленні.

Для зручності педагогів посібник розділений на блоки інформації, призначені для учнів початкової, середньої та старшої школи.

Ці матеріали можна використовувати на виховних або класних годинах, уроках громадянської та історичної, мовно-літературної освітніх галузей тощо.

Читайте також: У Києві презентували посібник із психологічної допомоги під час війни

Завантажити посібник можна на сайті МОН.

Як повідомляв Укрінформ, вийшла четверта частина проєкту "Діалоги про війну". Матеріали розраховані на 5-11 класи, героями проєкту стали учасники, ветерани російсько-української війни, які у формі діалогу з молоддю розповідають, чому і як сталася російська агресія, яку мету ставить перед собою ворог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-