ДТП у Польщі: у генконсульстві України розповіли про стан постраждалих

ДТП у Польщі: у генконсульстві України розповіли про стан постраждалих

Ексклюзив
Укрінформ
Із восьми постраждалих у ДТП, що сталася вранці поблизу польсько-українського кордону, п’ятеро вже виписані з лікарень, а троє інших проходять додаткове обстеження.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив генконсул України в Любліні Олег Куць.

“П’ятеро українців вже виписано з лікарень, а троє – у задовільному стані. Генконсульство і місцева поліція наполягли, аби вони пройшли повну перевірку стану здоров’я”, - повідомив Куць.

За його словами, всі четверо українців, які потрапили після аварії до лікарні у Томашові Любельському, вже виписані з лікарні. З двох інших українців, яких привезли до лікарні в місті Замосць, одну особу вже виписано, а щодо іншої очікуються результати її медичного обстеження. У лікарні в місті Любачув перебуває ще двоє учасників цієї ДТП, стан здоров’я яких обстежується. Водночас, генконсул запевнив, що здоров’ю жодному із постраждалих не загрожує небезпека.

Як повідомив Куць, генконсульство України повідомило родичів про загибель українця в цій ДТП і працює над репатріацією тіла, а також поверненням громадян України додому.

Він висловив співчуття родині загиблого і побажав швидкого одужання усім постраждалим в аварії.

Генконсул зазначив, що поліція зараз проводить процесуальні дії у контексті цього ДТП. Він зауважив, що попередня версія аварії – втома водійки мікроавтобуса.

Як повідомляв Укрінформ, мікроавтобус на українській реєстрації потрапив у ДТП у четвер o 06:27 (за київським часом) на автодорозі №17 у районі населеного пункту Белжец Люблінського воєводства, приблизно за 30 км від кордону з Україною. Мікроавтобус, який їхав у напрямку кордону, вчасно не загальмував і наїхав на вантажівку Volvo, яка стояла обабіч дороги у черзі до польсько-українського кордону в пункті пропуску “Гребенне-Рава Руська”.

Читайте також: «П’яна» ДТП на Житомирщині: загинули дві жінки, постраждали діти

У результаті ДТП загинув 17-річний хлопець з України, восьмеро пасажирів отримали травми. Обидва водії – 42-річна українка і 30-річний водій вантажівки Volvo, який також є громадянином України, були тверезими. Поліцейські вже допитали водія Volvo, те саме буде зроблено з усіма учасниками автопригоди, як тільки дозволятиме їх фізичний стан.

Як відомо, через протест польських перевізників на польсько-українському кордоні черги вантажівок біля пунктів пропуску на польсько-українському кордоні розтягнулися на десятки кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-