Кількість зареєстрованих отримувачів гуманітарної допомоги збільшилася майже вдвічі

Кількість зареєстрованих отримувачів гуманітарної допомоги збільшилася майже вдвічі

Укрінформ
В Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги зареєструвалися 2 246 нових користувачів після запуску автоматизованої системи обліку.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства соціальної політики України, передає Укрінформ.

«За майже два тижні роботи автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги Єдиний реєстр отримувачів гуманітарної допомоги збільшився майже вдвічі», - йдеться в повідомленні.

За інформацію Мінсоцполітики, станом на 13 грудня 2023 року в Єдиному реєстрі отримувачів гумдопомоги зареєстровано 4 тисячі користувачів, з яких 2 246 доєдналися до нього з 1 грудня. З-поміж зареєстрованих – громадські організації, фонди, органи місцевої влади, бюджетні установи тощо. Реєстрація в Реєстрі – це обов’язкова умова для ввезення гуманітарної допомоги з-за кордону.

Читайте також: На Донеччині до «Армії відновлення» долучились 9,6 тисячі українців

У міністерстві додали, що до 1 квітня 2024 року одержувачі гуманітарної допомоги можуть подавати митну декларацію як в електронній, так і в паперовій формі.

Крім того повідомляється, що наразі триває робота над удосконаленням законодавства, яке регулює питання ввезення та обліку гуманітарної допомоги. Вже створено постійний склад робочої групи, до якої увійшли представники Верховної Ради, центральних органів виконавчої влади. 18 із 33 учасників робочої групи – представники громадськості.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка змінює правила ввезення та обліку гуманітарної допомоги в Україні з 1 грудня 2023 року, а саме – запроваджує автоматизовану систему обліку та реєстрації. У день запуску цифрової системи обліку гумдопомоги, 1 грудня, до Реєстру отримувачів доєдналися близько 700 нових користувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-