Як отримати дозвіл на перебування у прикордонній смузі - роз'яснення ДПСУ

Як отримати дозвіл на перебування у прикордонній смузі - роз'яснення ДПСУ

Укрінформ
Для перебування у прикордонній смузі необхідно мати дозвіл органу Держприкордонслужби, який має не пізніше десяти робочих днів з дня надходження звернення про надання дозволу дати відповідь особі, яка звернулася до нього.

Такі роз’яснення дав речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі марафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Для отримання такого дозволу треба діяти у відповідності до закону про звернення громадян. Люди можуть звернутись як поштовим зв’язком, так і особисто або за допомогою електронного зв’язку до прикордонного загону, в смузі місцевості якого вони планують перебувати. Мають надати документи, в першу чергу паспорт. Це стосується фізичних і юридичних осіб. А щодо дітей до 18 років таке звернення можуть подати батьки або законні представники», - сказав Демченко.

Читайте також: У ДПСУ спрогнозували, скільки українців перетнуть кордон на новорічно-різдвяні свята

Щодо юридичних осіб, це мають бути документи, які підтверджують їхню діяльність, і копії документів, для чого їм перебувати у прикордонній смузі, зазначив він. Усі документи мають бути подані і протягом 10 діб прикордонний загін має їх вивчити і наступного дня повідомити заявнику щодо свого рішення, сказав речник.

Як повідомляв Укрінформ, уряд України вніс зміни до Постанови КМУ «Про прикордонний режим».

Змінами зокрема передбачають обмеження у вільному в'їзді, перебуванні, проживанні, провадженні робіт й пересуванні осіб у прикордонній смузі.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-