ВРП відсторонила до 30 січня двох суддів Київського апеляційного суду, викритих на хабарі

ВРП відсторонила до 30 січня двох суддів Київського апеляційного суду, викритих на хабарі

Оновлено
Укрінформ
Вища рада правосуддя відсторонила до 30 січня 2024 року суддів Київського апеляційного суду Віктора Глиняного та Юрія Сливу від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням їх до кримінальної відповідальності.

Як передає Укрінформ, відповідні рішення ухвалені на засіданні ВРП у п’ятницю, 15 грудня.

Вища рада правосуддя вирішила: клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Клименка Олександра Васильовича задовольнити частково. Тимчасово, до 30 січня 2024 року, відсторонити суддю Київського апеляційного суду Глиняного Віктора Петровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності”, - оголосив резолютивну частину рішення голова ВРП Григорій Усик.

За відповідне рішення проголосували 13 із 13 присутніх членів ВРП.

Читайте також: Справа про хабарі: ВАКС арештував ще одного суддю Київського апеляційного

Аналогічне рішення члени комісії ухвалили і щодо судді Юрія Сливи, якого ВРП вирішила тимчасово, до 30 січня 2024 року, відсторонити від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності. За це рішення проголосували 12 із 12 присутніх членів ВРП.

Як повідомлялося, 29 листопада прокурори САП та детективи Національного антикорупційного бюро України викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів США за ухвалення рішення про скасування арешту майна.

30 листопада прокурори САП за дорученням керівника САП повідомили про підозру чотирьом суддям Київського апеляційного суду, викритим на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. доларів США за ухвалення рішення про скасування арешту майна. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

4 грудня Вища рада правосуддя (ВРП) дала згоду на тримання під вартою чотирьох суддів Київського апеляційного суду - В’ячеслава Дзюбіна, Ігоря Паленика, Віктора Глиняного і Юрія Сливи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-