Завершився перший етап створення робочих груп у трьох сферах співрегулювання медіа

Завершився перший етап створення робочих груп у трьох сферах співрегулювання медіа

Укрінформ
Завершився перший етап створення органів спільного регулювання у трьох сферах – аудіовізуальній, аудіальній та онлайн-медіа.

Про це повідомила пресслужба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, передає Укрінформ.

“Створенням робочих груп у трьох сферах – аудіовізуальних медіасервісів, аудіальних медіасервісів та сфері онлайн-медіа – завершився перший етап створення органів спільного регулювання”, - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що наразі перед робочими групами стоїть завдання напрацювати статути органів співрегулювання та установчі документи, а також зареєструвати ці органи.

У Нацраді зауважили, що Закон України «Про медіа» визначає, що упродовж трьох місяців із дня проведення першого засідання робочих груп вони повинні затвердити проєкт статуту органу спільного регулювання і провести установчі загальні збори. За шість місяців орган співрегулювання має бути зареєстрований.

Відповідно до закону до складу робочих груп має входити по 12 осіб, однак є певні винятки залежно від кількості поданих кандидатур у різних категоріях.

Загалом Національна рада отримала 120 заяв: аудіовізуальна сфера – 58; аудіальна сфера – 47; онлайн-медіа – 15.

Читайте також: Нацрада зареєструвала 20 нових онлайн-медіа

Кілька заяв надійшли з порушенням термінів або ж від суб’єктів, які не були зареєстрованими в Національній раді, а тому їх було відхилено.

Склад робочих груп обирався рейтинговим голосуванням серед поданих кандидатів.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня було сформовано робочу групу, яка започатковує процес створення органу співрегулювання у сфері онлайн-медіа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-