Ірландія з наступного року скоротить соцвиплати українським біженцям

Ірландія з наступного року скоротить соцвиплати українським біженцям

Укрінформ
Уряд Ірландії ухвалив рішення з наступного року скоротити соціальні виплати українським біженцям, які прибуватимуть у країну і проживатимуть у наданому державою житлі, - із 220 євро на тиждень до 38,80 євро.

Про це повідомляє RTE, передає Укрінформ.

Уряд також ухвалив рішення обмежити період надання державного житла біженцям, які прибувають в країну, – до 90 днів. Водночас наголошується, що вони зможуть отримувати більшу допомогу, якщо переїдуть з державного житла.

Також наголошується, що батьки дітей, які проживають у наданому державою житлі, продовжать отримувати повну щомісячну виплату дитячої допомоги в розмірі 140 євро.

Зміни набудуть чинності на початку 2024 року.

Крім цього, пише видання, буде посилено роботу із заохочення українців, які проживають в Ірландії, до пошуку роботи. Департамент соціального захисту населення проведе співбесіди з українськими отримувачами соціальної допомоги з метою підібрати для них наявні робочі місця.

Законне право українських дітей вступати до місцевих шкіл не зміниться. Те саме стосується і медичних карт.

Прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар заявив, що в країні залишаються 80 тисяч українців. Загалом в Ірландії проживає 5,3 млн жителів.

Оголошені у вівторок зміни не стосуватимуться тих українців, які вже проживають у державному житлі.

Читайте також: Кількість біженців з України зі статусом тимчасового захисту в ЄС перевищила 4,2 мільйона

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді стало відомо, що уряд Ірландії планує до кінця 2023 року здійснити заходи, щоб зобов'язати українських біженців платити за житло, а також змінити соціальні виплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-