Україна та Швеція обговорили потенційні напрями продовження співпраці з підтримки ветеранів

Україна та Швеція обговорили потенційні напрями продовження співпраці з підтримки ветеранів

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів України спільно з представниками шведського урядового агентства “Академія Фольке Бернадотта” обговорили потенційні напрями продовження співпраці з підтримки ветеранів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляєУрядовий портал, за підсумками зустрічі міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної з представниками шведського урядового агентства з питань миру, безпеки та розвитку “Академія Фольке Бернадотта”.

Учасники заходу обговорили потенційні напрямки продовження співпраці з Мінветеранів у реалізації державної ветеранської політики й відповідних проєктів, що реалізуються в Україні.

Основну увагу Лапутіна акцентувала на впровадженні новітньої системи переходу від військової служби до цивільного життя. Вона має полегшити українським ветеранам й ветеранкам, членам їхніх сімей реінтеграцію у громади, надати сучасні та дієві інструменти для самореалізації у мирному житті, в тому числі й за допомогою цифрових сервісів та послуг.

Читайте також: Гранти для бізнесу, підтримка ветеранів і воєнні ризики: Свириденко зустрілась із делегацією СБ

Серед основних пріоритетних проєктів Мінветеранів в цьому напрямку – впровадження в Україні інституту помічника ветерана, який у наступному році буде поширено на всі регіони країни, створення Центрів ветеранського розвитку, розбудова всеукраїнської мережі сучасних реабілітаційних центрів, де будуть застосовані кращі світові практики із залученням і міжнародних фахівців. А також залучення ветеранів до адаптивних видів спорту та підтримка ветеранського підприємництва через проєкти Українського ветеранського фонду.

“Разом з нашими партнерами ми окреслили основні напрямки продовження спільної співпраці між Мінветеранів та шведським урядовим агентством, їхню участь у реалізації наших пріоритетних проєктів на наступний рік. Також обговорили потреби й виклики у процесі реінтеграції ветеранів. Ми зацікавлені у залученні найкращого світового досвіду, щоб після перемоги України гідно зустріти наших Захисників і Захисниць”, – зазначила Лапутіна.

Читайте також: Український ветеранський фонд підтримав бізнес-проєкти на понад ₴163,4 мільйона

Як повідомлялось, Мінветеранів та Академія Фольке Бернадотта вже мають успішний досвід співпраці. Зокрема, у 2023 році FBA підтримала розробку методичних рекомендацій щодо взаємодії помічника ветерана та громади. Вони вже опрацьовані профільними підрозділами Міністерства та готуються на підпис Міністра. “Академія Фольке Бернадотта” (Folke Bernadotte Academy, FBA) є шведським урядовим агентством з питань миру безпеки та розвитку. Створено у 2002 році, знаходиться у віданні Міністерства закордонних справ Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-