ВРП звільнила голову Державної судової адміністрації Сальнікова за дисциплінарний проступок

ВРП звільнила голову Державної судової адміністрації Сальнікова за дисциплінарний проступок

Укрінформ
Вища рада правосуддя вирішила притягнути голову Державної судової адміністрації України Олексія Сальнікова до дисциплінарної відповідальності у виді звільнення з посади державної служби.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні ВРП у четвер, 7 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вища рада правосуддя вирішила притягнути голову Державної судової адміністрації України Сальнікова Олексія Олександровича до дисциплінарної відповідальності у виді звільнення з посади державної служби», - оголосив голова ВРП Григогій Усик.

За відповідне рішення проголосували 16 членів ВРП із 16 присутніх.

Як поінформувала член ВРП Олена Ковбій, рішенням Вищої ради правосуддя від 8 серпня 2023 року порушено дисциплінарне провадження стосовно голови ДСАУ Сальнікова та відсторонено його від виконання посадових обов’язків голови ДСАУ на строк здійснення дисциплінарного провадження.

«30 листопада 2023 року до Вищої ради правосуддя надійшла пропозиція Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя від 23 листопада 2023 року з висновком про наявність у діях голови Державної судової адміністрації України Сальнікова дисципілінарного проступку, передбаченого п. 1 ч. 2 ст.65 Закону України «Про державну службу» та підстав застосування до голови ДСАУ Сальнікова дисциплінарного стягнення, передбаченого ч. 5 ст. 66 Закону України «Про державну службу», а саме - звільнення з посади державної служби», - повідомила Ковбій, доповідаючи питання.

Читайте також: Справа про $35 тисяч хабаря: ВРП надала згоду на арешт чотирьох суддів

Вона поінформувала також, що 24 липня 2023 року голові ДСАУ Сальнікову повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень , передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч.4 ст. 369, ч.2 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2023 року голові ДСАУ повідомили про підозру через підбурювання до надання хабаря суддям Верховного Суду за винесення рішення на користь комерційного підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-