The Reckoning Project передав ОГП понад 250 документів із показами свідків злочинів РФ

The Reckoning Project передав ОГП понад 250 документів із показами свідків злочинів РФ

Укрінформ
Проєкт The Reckoning Project передав прокурорам Офісу генпрокурора понад 250 документів із показами потерпілих і свідків злочинів РФ проти України.

Про це у поінформував генпрокурор Андрій Костін у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Робота The Reckoning Project з документування злочинів росії проти України є надзвичайно цінною для наших зусиль з відновлення справедливості. Подякував за це Джанін Ді Джованні та Ібрагіму Олабі. TRPUkraine передав нашим прокурорам понад 250 документів з показами потерпілих і свідків», - зазначив він.

За словами Костіна, після презентації книги «Найстрашніші дні мого життя» Департамент протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, у Офісі генпрокурора вивчає викладену в книзі інформацію з метою подальшого розслідування цих справ.

Окремо учасники цієї зустрічі обговорили розширення їхнього партнерства у сфері збору та аналізу даних. На думку генпрокурора, сучасні цифрові інструменти, які використовує команда TRP, дуже допоможуть у роботі прокурорів і слідчих.

Читайте також: Росіяни завдали авіаудару по підприємству у Золочеві на Харківщині

За його словами, ОГП щиро вдячний The Reckoning Project і за роботу із повернення українських дітей, примусово депортованих до РФ.

«Сподіваємося на подальшу співпрацю у створенні необхідних для цього механізмів. Переконаний, що наша синергія є важливою передумовою успіху в розслідуванні й переслідуванні за воєнні злочини та відновленні справедливості для тих, хто постраждав від цієї війни», - написав він.

Як повідомлялося, в межах 30-го Lviv BookForum у стінах Львівської міської ради презентували книгу «Найстрашніші дні мого життя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-