Час проходження ВЛК зменшили втричі - Шмигаль

Час проходження ВЛК зменшили втричі - Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради з урядовцями та військовими наголосив на необхідності прискорення реформи військово-лікарських комісій (ВЛК) та медико-соціальної експертної комісії (МСЕК).

Як передає Укрінформ, про це глава уряду повідомив у Телеграмі.

«Довідки ходять за військовими» - ключовий принцип реформи ВЛК і МСЕК, які продовжуємо реалізовувати», - зауважив Шмигаль.

За його словами, метою є зробити проходження ВЛК максимально швидким і зручним.

«Уже збільшили кількість ВЛК на 50%, більш ніж удвічі зросла пропускна спроможність гарнізонних ВЛК на базі цивільних медичних закладів. Впроваджено електронну чергу в усіх військових закладах охорони здоров’я, цифровізували документообіг у 90% військових частин. Продовжуємо розбудовувати безбар’єрне середовище — виділили на це необхідні кошти. Усі ці заходи вже дозволили зменшити тривалість проходження ВЛК утричі», - поінформував Прем’єр-міністр.

Шмигаль також зауважив, що у Мінцифри повідомили про план найближчим часом цифровізувати висновок ВЛК. За його словами, це є важливим рішенням, яке допоможе отримувати інші послуги онлайн.

«Усі відповідальні отримали доручення. Маємо прискорювати реформи», - наголосив очільник уряду.

Також він зазначив, що дав завдання опрацювати пропозицію Мінсоцполітики щодо наявності соцпрацівників у медичних закладах для допомоги військовим з отриманням необхідних послуг.

Читайте також: Міноборони: Військовим більше не треба возити особисто документи ВЛК

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває реформа ВЛК та МСЕК. Зокрема, у травні 2023 року в Програмі медичних гарантій був запроваджений пакет, який дозволяє пройти медичні огляди військовозобов’язаних у цивільних закладах охорони здоров’я. Національна служба здоров‘я України оплачує закладу надання таких послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-