Український криголам «Ноосфера» дістався польської антарктичної станції «Арцтовський»

Український криголам «Ноосфера» дістався польської антарктичної станції «Арцтовський»

Фото
Укрінформ
Український науково-дослідний криголам “Ноосфера” дійшов до острова Кінг Джордж в Антарктиці, де розташована польська антарктична станція “Арцтовський”.

Як передає Укрінформ, про це Національний антарктичний науковий центр повідомляє у Фейсбуці.

“За київським часом це відбулося сьогодні вночі, 6 грудня. Шлях судна від Кейптауна до Кінг Джорджа становив 4125 миль (6638 км) і зайняв 19 днів. “Ноосфера” зустрічалася зі штормами, але досвідчена команда штурманів під керівництвом капітана Олександра Гришка майстерно їх оминала. Навіть шторми в найбурхливішій протоці Дрейка вдалося успішно обійти”, - ідеться у повідомленні.

Сьогодні й наступними днями на “Ноосфері” триватиме розвантаження. Треба доправити на берег 9 контейнерів з майже 450 тоннами різних речей та 140 тис. літрів пального для полярників “Арцтовського”.

Читайте також: В Антарктиді вперше приземлився пасажирський Boeing 787

11 грудня планується відправлення судна до української станції “Академік Вернадський”.

Як повідомляв Укрінформ, 17 листопада криголам “Ноосфера” вирушив з Кейптауна (Південно-Африканська Республіка) в Антарктику. Це вже третій його антарктичний сезон під синьо-жовтим прапором України. Як і торік, нинішня експедиція “Ноосфери” є спільною українсько-польською і частково фінансованою Польською антарктичною програмою.

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-