Президент відвідав в «Охматдиті» дітей, які лікуються від поранень

Президент відвідав в «Охматдиті» дітей, які лікуються від поранень

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський відвідав в "Охматдиті" дітей, які лікуються від поранень.

Про це він розповів у Телеграмі, виклавши зворушливе відео зустрічі з дітьми, передає Укрінформ.

"Приїхав до «Охматдиту», щоб побачитися з дітками, які лікуються після поранень, почути про їхні захоплення та про них самих", - написав Президент.

Він, зокрема, зустрівся з Мариною Пономарьовою з Херсонщини. Раніше Президент записав для дівчинки відеопривітання з Днем народження, у якому пообіцяв особисто зустрітися з нею. "Зараз Марина проходить реабілітацію. Вона стала першою дитиною з воєнною травмою, яку протезували в нашій державі. Сильна дівчинка", - зазначив Зеленський.

На сайті Президента повідомляється, що Глава держави також поговорив із Катериною та Юлією Іоргу. Дівчата отримали поранення унаслідок ракетного удару по залізничному вокзалу Краматорська. Їхня мати тоді загинула. А Єлизавета Надточій і Богдан Яловицький, із якими поспілкувався Президент, проходять планову реабілітацію в «Охматдиті».

Зеленський привітав дітей із днем Святого Миколая та вручив їм подарунки.

Він оглянув сучасне обладнання, яке використовується для реабілітації малечі.

Генеральний директор «Охматдиту» Володимир Жовнір передав Президенту іграшки, які власноруч зробили маленькі пацієнти лікарні.

Зеленський наголосив, що пишається всіма нашими людьми, які допомагають українцям і українкам долати наслідки російських ударів, відновлювати життя.

Читайте також: В Охматдиті відкрили відремонтоване укриття

"Щодня ми боремося за те, щоб українські діти жили в мирній, незалежній Україні, почувалися щасливо, щоб усі їхні бажання були виконані, а мрії здійснилися", - сказав Президент.

Як повідомлялося, семирічна дівчинка Марина Пономарьова з Херсонської області втратила ногу у травні 2022-го через російський обстріл.

Вона стала першою дитиною з військовою травмою, яку протезували в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-