Формування життєстійкості: до проєкту з запровадження соцпослуги долучилися вже 24 громади

Формування життєстійкості: до проєкту з запровадження соцпослуги долучилися вже 24 громади

Укрінформ
Учасниками експериментального проєкту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості стали вже 24 громади, на черзі – ще 130.

Як передає Укрінформ з посиланням на Мінсоцполітики, про це розповіла під час засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

За інформацією міністерства, згідно із проміжними результатами експериментального проєкту, вже 24 громади є його учасниками, на черзі – залучення ще 130 громад, а для 175 фахівців організовано навчання за трьома тренінговими програмами.

«Саме наша життєстійкість зараз визначає наше майбутнє. Дбати про свій психоемоційний стан сьогодні – це турбота про себе, про своїх близьких і, врешті, наш вклад у перемогу. Ми хочемо дати таку можливість кожному мешканцю громади. Хочемо запропонувати дієвий та доступний інструмент, як долати щоденні виклики та протистояти стресу», - зауважила Жолнович.

Читайте також: В Україні розпочався пілотний проєкт із соціального супроводу військових та їхніх родин

Як повідомлялося, Міністерство соціальної політики України розпочало експериментальний проєкт із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості в громадах. Учасниками проєкту можуть стати усі територіальні громади України. Участь у реалізації проєкту передбачена за рахунок бюджетних коштів, благодійної пожертви або шляхом співфінансування із залученням бюджетних коштів та благодійної пожертви та/або за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-