Директорка ІМІ: Треба координуватися, щоб примусити інтернет-компанії боротися за якість контенту

Директорка ІМІ: Треба координуватися, щоб примусити інтернет-компанії боротися за якість контенту

Укрінформ
Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк заявила про необхідність скоординувати зусилля для притягнення російських пропагандистів до відповідальності і спонукання інтернет-компаній боротися за якість контенту.

На цьому вона наголосила під час обговорення в Укрінформі дослідження «Спіраль залежності: як алгоритми YouTube просувають конспірологію та пропаганду».

“Нам потрібно координуватися для того, щоб притягнути пропагандистів до відповідальності і щоб змусити корпорації боротися за якість контенту”, - наголосила керівниця ІМІ.

Романюк зауважила, що влітку 2023 року дослідники Інституту масової інформації виявили на платформі YouTube 46 каналів російської пропаганди.

“Там були і трупи військових, і прямі заклики до геноциду... Це все транслювалось напряму в YouTube”, - наголосила вона.

Керівниця ІМІ зауважила, що вплинути на ситуацію неможливо, оскільки після скарг і закриття одного каналу з'являються нові: “Держава поскаржилась. Сьогодні цей канал закрили - завтра Росія відкрила сто нових таких каналів”.

Читайте також: Кампанія за російські гроші: на Банковій пояснили появу в західних ЗМІ демотивуючих текстів про Україну

Романюк також звернула увагу на те, що згідно з дослідженням ІМІ з-поміж ста найпопулярніших YouTube-каналів в Україні 65 спрямовані на дитячу і підліткову аудиторію, і “ми просто не відстежуємо тієї пропаганди, яка вливається у вуха наших дітей".

"Це предмет окремої турботи для нас як для дослідників для розмов з корпораціями і порушення цього питання на більш серйозному рівні”, - підкреслила керівник ІМІ.

Читайте також: ІМІ та «Детектор медіа» заявляють про тиск з боку анонімних телеграм-каналів

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда змінила тактику ведення інформаційної війни, перейшовши від поширення відверто абсурдних фейків до використання чутливих для суспільства тем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-