Німеччина продовжила статус захисту для українських біженців

Німеччина продовжила статус захисту для українських біженців

Укрінформ
Бундесрат, представництво німецьких федеральних земель, затвердив 24 листопада рішення Бундестагу стосовно продовження статусу захисту для українських шукачів притулку до початку березня 2025 року.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Міністерство внутрішніх справ ФРН.

«Посвідки на проживання біженців з України, які втекли від російсько-агресорської війни та отримали захист у Німеччині, продовжать діяти до 4 березня 2025 року», – поінформували у відомстві.

«Мені приємно, що Бундесрат сьогодні схвалив нашу постанову. Будь-хто, кому довелося тікати від смертоносної війни Путіна, буде й надалі в безпеці з нами та матиме доступ до освіти та ринку праці. Ми продовжили термін статус захисту біженців України. Ми продовжуватимемо захищати життя багатьох людей з України – поки триває ця жахлива війна. Ми продовжуємо тісно підтримувати Україну», – прокоментувала рішення міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер.

Вона уточнила, що особи, яких це стосується, не повинні подавати заяву на продовження свого статусу проживання і проводити співбесіди з імміграційними органами. Дозволи продовжуються автоматично, що, до того ж економить гроші цим органам в обсязі близько 10 млн євро.

Підставою для подальшого продовження тимчасового захисту є рішення країн-членів ЄС наприкінці вересня 2023 року.

Читайте також: До Німеччини наразі прибуває близько 800 українців на місяць – посол

Зараз у Німеччині проживає близько 1,1 млн українців, які в’їхали до Німеччини з 24 лютого 2022 року у зв’язку з російською війною. З них близько 350 тис. – діти та молодь віком до 18 років. Близько двох третин дорослих біженців – жінки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-