Міносвіти анонсувало IV марафон з української

Міносвіти анонсувало IV марафон з української

Укрінформ
З 1 до 24 грудня 2023 року триватиме IV Відкритий марафон з української мови..

Про це повідомила пресслуба Міносвіти, передає Укрінформ.

“З 1 до 24 грудня 2023 року триватиме IV Відкритий марафон з української мови”, - йдеться в повідомленні.

Його мета - розвинути в учнівства та студентства мотивацію і прагнення до вивчення української мови, сформувати компетентності комунікативних навичок у різних життєвих ситуаціях і сферах спілкування.

У МОН повідомили, що долучитися до марафону можуть учні 3-11 класів закладів загальної середньої освіти, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти. Участь є добровільною та безоплатною.

Марафон проходитиме дистанційно на спеціальній платформі у форматі тестування за темами: І етап - «Культура слова (лексикологія, фразеологія)»; ІІ етап - «Граматика (синтаксис, морфологія, словотворення)»; ІІІ етап - «Правопис (орфографія, пунктуація, фонетика, орфоепія)»; ІV етап - «Робота з текстом».

Доєднатися до марафону можна протягом усього періоду проведення змагання. Однак завдання етапів марафону, які вже завершені відповідно до графіка, не будуть доступними для виконання.

Читайте також: Наша мова та люди пройшли довгий шлях, щоб Україна завжди була вільною - Зеленський

На кожному етапі учасники відповідатимуть онлайн на питання і зможуть одразу побачити рейтинг і загальну турнірну таблицю всіх учасників у своїй категорії. У підсумку учасники отримають суму балів за результатами проходження завдань упродовж марафону.

Переможцями стануть ті учасники, які набрали найбільшу кількість балів у рейтинговому порядку та посіли 1-3 місця в кожній категорії марафону. Призери отримають дипломи, решта учасників - сертифікати.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами дослідження, проведеного Державною службою якості освіти України та Уповноваженим із захисту державної мови, понад 90% учителів, батьків та учнів вважають рідною мовою українську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-