Апеляційна палата ВАКС відмовилася передати НАБУ справу Коломойського

Апеляційна палата ВАКС відмовилася передати НАБУ справу Коломойського

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовилася задовольнити клопотання захисту бізнесмена Ігоря Коломойського про зміну підслідності його справи, яку розслідують у Бюро економічної безпеки і Службі безпеки України, за іншим правоохоронним органом — Національним антикорупційним бюро.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення ухвалила колегія суддів 17 листопада.

“Колегія суддів постановила: апеляційну скаргу підозрюваного Коломойського Ігоря Валерійовича залишити без задоволення, ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду залишити без змін”, - оголосила суддя.

Повний текст ухвали буде проголошений 20 листопада 2023 року.

У коментарі журналістам адвокат Коломойського Олександр Лисак зазначив, що захист бізнесмена просив суд визначити підслідність кримінальної справи, яку порушили відносно його підзахисного у Бюро економічної безпеки і Службі безпеки, за Національним антикорупційним бюро, оскільки обидва провадження стосуються порушень у Приватбанку.

“Ми просили, щоб справу із БЕБ забрали до НАБУ. Вважаємо, що ця справа по суб’єкту і по сумі збитків підслідна НАБУ. Також кодексом визначено, що саме цей орган має розслідувати такі провадження”, - сказав адвокат.

Як повідомлялося, 2 вересня Бюро економічної безпеки і Служба безпеки України оголосили Коломойському підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ст. 190 (Шахрайство) та ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Працівники БЕБ і СБУ інкримінують Коломойському легалізацію упродовж 2013-2020 років понад пів мільярда гривень шляхом виведення їх за кордон із використанням інфраструктури підконтрольних банківських установ.

Читайте також: Апеляційний суд залишив Коломойського у СІЗО

У цій справі Шевченківський райсуд столиці обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 3,8 млрд грн. Запобіжний захід діє до 2 грудня поточного року.

Водночас 7 вересня Національне антикорупційне бюро оголосило колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПриватБанку Ігорю Коломойському і п’ятьом членам організованої ним групи підозру в заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-