Посвідчення на повернення в Україну від початку війни отримали майже 20 тисяч осіб

Посвідчення на повернення в Україну від початку війни отримали майже 20 тисяч осіб

Укрінформ
Закордонні дипломатичні установи від початку повномасштабної війни видали 19 тисяч 692 посвідчення на повернення громадян в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій із посиланням на дані МЗС.

Протягом 2022 року були видані 12 тисяч 263 посвідчення, решта – цьогоріч.

Зазначається, що в межах роботи Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду громадян з тимчасово окупованих територій здійснюється напрацювання змін, які розширять повноваження закордонних дипустанов під час оформлення посвідчень на повернення в Україну.

Серед іншого, передбачається, що такі установи зможуть проводити віддалену ідентифікацію особи заявника шляхом відеозв’язку.

Читайте також: Українці можуть повертатися з окупованих територій не лише гуманітарним коридором на Сумщині - ДПСУ

"Допомога у поверненні на Батьківщину громадян, які опинилися за межами країни без документів, залишається у фокусі уваги Коордштабу", – наголосили в Мінреінтеграції.

Як повідомлялося, Координаційний штаб з питань ВПО напрацював проєкт постанови уряду щодо підтримки громадян, які отримали притулок в інших державах, але повернулися в Україну. Передбачено, що люди, які вперше звертаються по призначення виплат ВПО, матимуть право на їх отримання через 15 днів після повернення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-