Укрпошта запускає нову ініціативу до Дня української писемності та мови

Укрпошта запускає нову ініціативу до Дня української писемності та мови

Укрінформ
До Дня української писемності та мови Укрпошта за сприяння Уповноваженого із захисту державної мови та Міністерства освіти і науки ініціює відправлення листівок українською, аби об’єднати кожного, хто залишився в Україні й хто чекає на повернення додому.

Про це повідомляє пресслужба головної пошти України, передає Укрінформ.

«Це гарна ініціатива з популяризації української мови серед молоді. Крім того, сподіваюсь, що проєкт сприятиме й підвищенню мовної грамотності. Хтось для написання листівки зайвий раз зазирне у словник, а хтось — прочитає правила щодо вживання кличного відмінка. Впевнений, що для українців, які через воєнні дії змушені були виїхати за кордон, буде зворушливо отримати лист з Батьківщини, написаний рідною мовою. Навіть за сотні тисяч кілометрів українська, яка є нашим маркером свободи та боротьби, єднає і надихає!» — зазначив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

В Укрпошті зауважили, що адресу на листівці, що вирушатиме за кордон, потрібно підписувати мовою тієї країни, куди надсилається. Важливо продублювати назву населеного пункту та країни великими літерами українською мовою — листівка відсортується швидше і швидше долетить до адресата чи адресатки.

Читайте також: Комітет ВР підтримав проєкт програми розвитку та поширення української мови

"Найтепліше на листівці — декілька слів українською. Кожне слово — вагоме. І не лише слова, а й виведені з любов’ю букви, ненароком пропущені розділові знаки, захована між рядками втіха, неповторні тактильні відчуття", - додали у поштовому операторі України.

Як повідомлялося, цьогоріч День української писемності та мови перенесли з 9 листопада на 27 жовтня, оскільки у 2023-му Православна церква України (ПЦУ) й Українська греко-католицька церква (УГКЦ) ухвалили перехід на новий календар, і дата Дня пам’яті Преподобного Нестора Літописця змінилася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-