Лубінець розповів, куди звертатися, якщо рідна людина зникла безвісти

Лубінець розповів, куди звертатися, якщо рідна людина зникла безвісти

Укрінформ
Якщо рідна людина зникла безвісти за особливих обставин, громадянину варто звернутися до територіального підрозділу Нацполіції України.

Про це у Телеграмі поінформував уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

“Поліція відкриє справу про зникнення, яку зареєструють в Єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЄРДР). Потрібно зафіксувати реєстраційний номер заяви, а також забрати витяг із ЄРДР, де буде зазначено ПІБ слідчого. Потрібно зв'язатися зі слідчим і здати ДНК-експертизу, запитати про кроки далі + дізнатися, чи результати ДНК передали в Єдину базу”, - поінформував він.

Читайте також: Від початку війни без батьківського піклування залишилися понад 10 тисяч дітей - Лубінець

Лубінець зазначив, що у випадку зникнення безвісти за особливих обставин людини її рідним варто також звернутися і до: Національного інформаційного бюро (за номером 1648 або за номером 0442878165); до Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні (за номером 0800300155); до Об'єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ (за телефонами 0676508332 і 0980873601).

У цьому випадку громадянам варто звернутися і до: Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими (за номером 0800300529) та до Офісу Омбудсмана (за номером 0800501720).

Як повідомлялося, у Офісі омбудсмана поінформували, що з усіх повернутих із полону чверть – ті, хто вважався зниклими безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-