Блокування соціальних рахунків ВПО неприпустиме — Верещук

Блокування соціальних рахунків ВПО неприпустиме — Верещук

Укрінформ
Блокування соціальних рахунків внутрішньо переміщених осіб (ВПО) є неприпустимим.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінреінтеграції.

Як зазначається, на гарячу лінію відомства надходять звернення щодо накладення державними та приватними виконавцями арешту на банківські рахунки ВПО, в тому числі й кошти, отримані як соціальна допомога від держави та міжнародних організацій.

«Це кошти, які держава, а також благодійні фонди та міжнародні організації виділяють для підтримки наших внутрішньо переміщених осіб. І не можна допустити, щоб внутрішні переселенці були позбавлені такої грошової допомоги. Навіть якщо вони є боржниками. Оскільки дуже часто це єдині кошти, які у них є», – сказала Верещук.

Читайте також: Майже 180 тисяч людей отримують допомогу ВПО помилково – Верещук

Як повідомлялося, у Верховній Раді перебуває на розгляді урядовий законопроєкт №9065 "Про внесення змін до розділу ХІІI до прикінцевих та перехідних положень закону "Про виконавче провадження", який забороняє звернення стягнення на кошти, які отримуються як допомога на проживання ВПО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-