Із захоплених територій Донеччини вдалося повернути ще одну дитину

Із захоплених територій Донеччини вдалося повернути ще одну дитину

Укрінформ
Із тимчасово захопленої росіянами території Донецької області вдалося повернути хлопчика на ім'я Давид.

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зауважила міністр, на момент початку повномасштабної війни Давиду було 11 років. Він жив із прабабусею в селі Старомлинівка Донецької області.

Матір хлопчика Лілія разом із трьома його молодшими братами та сестрами на той момент проживали у Львівській області. Так Давид опинився на тимчасово захопленій російськими загарбниками території, а сімʼю розділила лінія фронту.

Читайте також: Україні вдалося вивезти з окупованого Маріуполя ще одну дитину - Верещук

Лілія звернулася на гарячу лінію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, після чого почалася багатомісячна кропітка робота.

"Величезна подяка Дар'ї Касьяновій та її команді проєкту "Шлях додому" за професійність і відданість справі. Сьогодні хлопчик у Києві. Обійняв свою маму. Це велике щастя", – зазначила Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні із тимчасово захопленої частини Херсонської області повернули 14-річного хлопчика, якого збиралися оформити в дитячий будинок. Узяти опіку над хлопцем погодилася сім’я переселенців, яка проживає у Київській області.

Фото: Гвара Медіа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-