З тимчасово окупованої території Херсонщини повернули ще одну дитину

З тимчасово окупованої території Херсонщини повернули ще одну дитину

Укрінформ
За участі Мінреінтеграції з тимчасово окупованої території Херсонської області повернули ще одну дитину.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє міністерство в Телеграмі.

Зазначається, що на початку серпня на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 звернулася жінка, яка повідомила, що на тимчасово окупованій частині Херсонщини мешкає 14-річний хлопчик Іван. Після смерті бабусі, яка ним опікувалася, його збиралися оформити в дитячий будинок на ТОТ.

“Взяти опіку над хлопцем зголосилася сім’я внутрішньо переміщених осіб із ТОТ Херсонщини, яка наразі проживає у Київській області. Вони давно знали Івана, ще до переїзду. Але самотужки забрати його з ТОТ не могли. До справи долучилися Мінреінтеграції й «Українська мережа за права дитини». Весь процес повернення тривав 22 дні. Наразі хлопець перебуває серед своїх і починає нову сторінку свого життя”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: З Росії та захоплених територій повернули ще 11 українських дітей

Мінреінтеграції дякує всім, хто долучався до цієї справи.

“Особлива подяка голові правління «Української мережі за права дитини» Дар’ї Касьяновій. Завдяки спільним зусиллям за три літніх місяці цього року в межах проєкту «Шлях додому» вдалося повернути 26 дітей”, - інформують у міністерстві.

Як нагадують у Мінреінтеграції, якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію РФ, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48.

Читайте також: Фонд Save Ukraine повернув із Росії 121 викрадену українську дитину

Як повідомлялося, благодійна організація Save Ukraine у суботу заявила, що ще 11 українських дітей вдалося повернути з Росії і тимчасово захоплених територій.

Фото: Мінреінтеграції, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-